كنكوري هاي عزيز توجه داشته باشيد! به علت نشستنهای طولانی مدت در شبانه روز و گاهی خم شدن بر روی کتب درسی بیش از افراد دیگر نیاز به ورزش را احساس میکنند زیرا این افراد دچار کشیدگی مفاصل و ایجاد نقاط دردناک در شانهها، زانوها، لگن و کمرشان میشوند. ورزش کردن نه تنها فواید جسمانی با خود به همراه میآورد بلکه میتواند فواید روانشناختی بسیاری برای داوطلبان کنکور به خصوص در روزهای پراسترس پایانی داشته باشد.کاهش افسردگی، کاهش اضطراب و استرس و بالا بردن عزت نفس و آسایش فکری از جمله فواید مهم ورزش است.
در واقع ورزش کردن، سبب ترشح هورمون آدرنالین در بدن شده و این هورمون در بدن به بیدار ماندن بیشتر و تمرکز افراد کمک میکند. ورزش مناسب و مداوم میتواند بهترین راه برای رفع خستگی، حفظ آرامش، افزایش تمرکز و کاهش استرس باشد که متأسفانه بیشتر دانشآموزان این نکات را نمیدانند و به آنها توجه نمیکنند.
همهی ما میدانیم که مطالعه با بازدهی کم علاوه بر اتلاف انرژی و وقت، از پیشرفت ما نیز جلوگیری میکند. افزایش بازدهی مطالعه راههای متفاوتی دارد که یکی از مؤثرترین آنها ورزش کردن است، پس آن را در برنامهی روزانهی خود بگذارید تا از فواید آن بهره ببرید.
دو نوع ورزش را بهتر است در برنامهی خود جای دهید. اوّلی ورزشهایی که يك ساعت وقت میگیرند مثل شنا، پیادهروی، و از این قبیل که انرژی شما را تخلیه میکنند و بهتر است که در برنامهی شب قبل از آزمون شما نباشند. دومی نرمشهای کوتاه است که در هر روز فقط 10 دقیقه از زمان شما را میگیرند و بهترین زمان اجرای آنها، پس از بیدارشدن از خواب و زنگهای استراحت شما هستند.
اگر ورزش خاصی را به طور حرفهای انجام میدهید، بهتر است امسال در مورد آن تصمیم خود را بگیرید و برای خود مشخص کنید که میخواهید بیشتر وقت و انرژی خود را به درس و یا به ورزش خود اختصاص دهید. بدترین اتفاق آن است که بخواهید هر دو را با بهترین کیفیت انجام دهید. دوستان من، شما انرژی و زمان محدودی در اختیار دارید، پس از خودتان انتظارهای غیرمنطقی نداشته باشید.